Save Prosfygika

Καμπάνια #saveprosfygika. Για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της κοινότητας των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

21/6/2024 στις 22.30 ομάδα ΟΠΚΕ απήγαγε δύο άτομα μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών μέσα από την γειτονιά,  επί της οδού Κουζή κι ένα τρίτο, διερχόμενο επί της οδού Δημητσάνας, προσήχθη από επίσης ομάδα ΟΠΚΕ.

Ο κόσμος της γειτονιάς αντέδρασε άμεσα και ακολούθησε όργιο καταστολής με επιθέσεις και συνεχόμενες ρίψεις κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Δόθηκε μάχη σώμα με σώμα και στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλος αριθμός ομάδας ΔΡΑΣΗ, όπου προσπάθησαν να απαγάγουν και άλλα άτομα που βρίσκονταν στο δρόμο. Ο αγωνιζόμενος κόσμος της γειτονιάς δεν τρομοκρατήθηκε και η μάχη συνεχίστηκε παίρνοντας μέσα από τα χέρια τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που οι αφηνιασμένοι και ταυτόχρονα τρομοκρατημένοι μπάτσοι, προσπαθούσαν  να απαγάγουν για ακόμη μια φορά.

 Όλα αυτά, συνέβαιναν μπροστά τα μάτια μικρών παιδιών που έπαιζαν εκείνη την ώρα στο δρόμο και μπροστά σε ηλικιωμένους κι εγκύους που έκαναν τον συνηθισμένο τους περίπατο.  Συνέβαιναν δίπλα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου φιλοξενεί δεκάδες ασθενείς και σε μια γειτονιά που κατοικείται εκτός των άλλων, από ανθρώπους όλων των ηλικιών και διαφόρων ευπαθών ομάδων.

Το όργιο καταστολής ήρθε σε συνέχεια των 4 προσαγωγών που έγιναν 2 μέρες πριν, την Τρίτη 18/6, όπου και πάλι επιχειρήθηκε από δυνάμεις ΔΡΑΣΗ να απαγάγουν περισσότερα συντρόφια, αλλά και που πάλι ο κόσμος της γειτονιάς αντιστάθηκε και κράτησε το δρόμο μέχρι να αφεθούν όλα τα μέλη της Κοινότητας.

Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στη γειτονιά με τις συνεχείς παρακολουθήσεις καμερών, (ακόμη και αυτής που βρίσκεται πάνω στην Αλεξάνδρας και υποτίθεται πως είναι της τροχαίας και η οποία στρέφεται επί ώρες στα σπίτια και τις δομές της Κοινότητας) με τις συνεχείς διελεύσεις κάθε ειδών μπάτσων μέσα από τη γειτονιά που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με διάφορους τρόπους, όπως λήψη βίντεο, φακούς στα πρόσωπα κλπ κι ένα σωρό άλλους τρόπους που προσπαθούν να μηχανευτούν τα κεφάλια της ΓΑΔΑ και τα ανεκδιήγητα υφιστάμενα όργανά τους, είναι μια απόπειρα τρομοκράτησης που όμως πέφτει διαρκώς στο κενό. Ο κόσμος των Προσφυγικών έχοντας δεχτεί αρκετές φορές καταστολή μέσα στα τελευταία 14 χρόνια, έχει απαντήσει όλες τις φορές μία προς μία με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Κάθε φορά, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις τους δυναμώνουν τη γειτονιά, δυναμώνουν το κίνημα αλληλεγγύης και αυτοί κάθε φορά, μηχανεύονται τρόπους για να ευχαριστήσουν τους εντολοδόχους τους που θέλουν και να ξεμπερδέψουν με την Κοινότητα αγώνα και να προχωρήσουν στην Ανάπλαση της γειτονιάς και στα ληστρικά τους σχέδια. 

Μιας και οι προσπάθειές τους βρίσκουν δυναμικές απαντήσεις, μιας και τα κατηγορητήρια που στήνουν καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και μιας και τα αφεντικά τους τούς τραβάνε το αυτί για τις αποτυχημένες επιχειρήσεις, οι εγκέφαλοι της ΓΑΔΑ αποφάσισαν τις τελευταίες μέρες να κλιμακώσουν την καταστολή και κάνουν συνεχείς επιθέσεις στη γειτονιά. Ταυτόχρονα με τη φυσική επίθεση, η ΓΑΔΑ και το κράτος σπεύδουν φυσικά να ενεργοποιήσουν τους γνωστούς μιντιακούς μηχανισμούς διαχείρισης των πολιτικών τους κρίσεων, επιχειρώντας για ακόμη μια φορά να νομιμοποιήσουν στη κοινωνική συνείδηση τη βία που παράγουν. Τόσο την Τρίτη 18/6 όσο και την Πέμπτη 20/6 αναπαράγουν όργιο ψευδών ειδήσεων και μάλιστα το μοναδικό μέσο που δημοσίευσε στις 18/6 ήταν η real, για της οποίας την εμπρηστική επίθεση, είχε κατηγορηθεί ο σύντροφος μας Κ. Δημαλέξης και παρέμεινε ένα χρόνο στη φυλακή μέχρι και την πανηγυρική αθώωση του.

Είναι δικό τους πρόβλημα να τους ενοχλεί ό,τι συμβαίνει στον απελευθερωμένο και συλλογικά οργανωμένο χώρο της γειτονιάς και είναι δικό μας θέμα το πώς θα τον διαφυλάξουμε.

Έχουμε πει  κι έχουμε δείξει ξεκάθαρα όλα αυτά τα χρόνια, ότι τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο κι ότι θα υπερασπιζόμαστε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τις ζωές μας κι ό,τι χτίζουμε μέρα τη μέρα με πίστη και μαχητικότητα για την προοπτική ενός κόσμου που ανθίζει ζωή.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο κόσμο να πλαισιώσει τα Προσφυγικά και την περιφρούρησή της γειτονιάς, καθώς επίσης, να είναι σε επιφυλακή για επικείμενο στήσιμο προβοκάτσιας, έτσι ώστε να «νομιμοποιήσουν» νέα εισβολή στη γειτονιά των Προσφυγικών και να στηρίξουν την εξελισσόμενη στρατηγική έντασης. 

Ο ένας σύντροφος αφέθηκε πριν λίγο ελεύθερος και οι άλλοι δύο, έχουν συλληφθεί με τις εξής κατηγορίες : φθορά περιπολικού, απόπειρα σωματικής βλάβης από πέτρες σε αυτούς που επέβαιναν στα οχήματα, εξύβριση και απειλή, νόμος περί όπλων για τις πέτρες, αντίσταση. Υπάρχει κι ένα δεύτερο σκέλος κατηγοριών, που αφορά των τραυματισμό 4 μπάτσων και τις φθορές σε 3 αμάξια πολιτών. Μέχρι αυτή την ώρα, το δεύτερο σκέλος πηγαίνει κατά αγνώστων, όμως θέλουν και να το συνδέσουν με τους δύο συλληφθέντες. Είναι άξιο απορίας βέβαια πως δυο άτομα δεμένα πισθάγκωνα μέσα από το όχημα των ΟΠΚΕ τραυμάτισαν μπάτσους και προκάλεσαν φθορές. Αυτό το γνωρίζουν μόνο οι πυθίες της ΓΑΔΑ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6:

-ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

-ΣΤΙΣ 16.00 ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (1ο μπλοκ) ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

-ΣΤΙΣ 18.00 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΟΥΖΗ & ΚΕΡΚΙΝΗΣ

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ)

Twitter: @Prosfygika

Mail: sykapro_squat@riseup.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *